Fina lyan

VECKA 12

 
Jag tänkte att vi kunda prate lite mer om den lilla nyheten jag släppte för några dagar sedan, det kom ju lite jul emellan 😉
 
Ja, vi ska alltså bli trebarnsföräldrar i sommar. 
Jag är inte helt säker men jag bör ha gått 12 veckor nu. Vi ska faktiskt ”KUB” imorgon, det är ett kombinerat ultaljud och blodprov som kan visa hur stor sannolikheten är att fostret skulle ha någon kromosomavvikelse. Det är första gången vi gör ett sådant då man i Skåne än så länge gör det från 33-års åldet. Vilket jag ju nu är 😉
 
Jag tycker att det känns lite nervöst faktiskt. Att få se siffra som kan visa på sannolikhet betyder ju inte att det är så, under ett visst värde så får man gå vidare med andra tester men man kan nog aldrig varit riktigt säker. Det ska iallafall bli kul att få titta in till den lilla/lille tillsammans.
 
 
Hittills har jag mått SÅ dåligt, knappt kunnat resa mig ur soffan vissa dagar pga illamåendet, men när jag fick Lergigan Comp som hjälper mot illamåendet utskrivet, så blev det bättre. Illamåendet har börjat avta, det är lite dagsformen som avgör. Nu har jag istället problem med järnvärdet som måste upp, det gör mig orkeslös och ger mig huvudvärk. Det har varit mycket gnäll och ett tag låg jag och funderar på vad fan jag gett mig in på, haha. 
 
Men nu börjar det som sagt bli bättre och varje vecka som går känns det mer verkligt samtidigt som det blir säkrare att vi kommer att få en bebis till, även om det fortfarande är tidigt. 
 
Som ni ser så har jag redan mage, utan att överdriva så fick jag det redan i vecka 6, haha. Jag vet att det bara är svullna tarmar men det går ju inte att dölja precis. Tidigare kom det kvällen men nu vakna jag även med en liten kula. Kroppen minns väl var den ska flytta runt allt innen i magen för att göra plats igen för den växande livmodern. Ni som har flera barn, kom magen tidigare för er också?
 
 
Elise som är min lilla bebis oroar jag mig lite för, hon är väldigt stolt över att hon ska bli storasyster men jag tror inte att hon förstår att hon kommer att få dela mig med ännu ett barn. Hon är den som sitter fast som ett plåster på mig och är vädligt mammig, det kanske blir bra för henne men samtidigt kommer det att bli jobbigt tror jag. Hon är ju familjens bebis och så kommer det ”ny” som tar den platsen. Vi ska försöka att preppa båda barnen på bästa sätt så att alla tre får sin självklara plats i familjen. 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Vad roligt! Grattis ♡ funderar på om vi kanske också skulle ha en liten trea, men suger på den karamellen ett tag till nu när 2:an är i härligaste 2års trotsen hahaha….
  Lycka till imorgon ☆

 2. Ellen

  Så skönt att läsa din blogg, första gången jag kikar in. Jag väntar mitt andra barn i sommar och har precis som du redan fått mage, även om det är tarmarna som tar plats känner jag mig som ett hus och tänkte att det är pinsamt att vara så stor redan men då var det skönt att läsa ditt inlägg! Här kommer jag kika in mer framöver, lycka till på kub.

 3. Jenny

  Väntar bebis nummer två. Storebror hinner precis fylla ett år, knappt en månad innan lillebror är planerad. Ska bli väldigt spännande att se hur storebror reagerar på att vi kommer hem med en bebis. Vi har ju träffat bebisar hela hösten genom BVC, men bara korta stunder. Samtidigt känns det skönt att han är så pass liten när nästa kommer, känns som att det kan bli någo lättare när han inte riktigt är medveten om att han måste dela mamma och pappa med någon.

 4. Katta

  Så roligt, grattis 🙂

  Låt Elise få köpa en egen present till lillbebis.
  Låt henne prata med bebisen.
  Låt henne få mata bebis om möjligt.

  Jag ville kasta min syster i kohagen haha men jag ändrade mig fort 😉

  Mvh storasyster till 4a stycken.

 5. Erika

  Fantastiska bilder! Och jag tror det kommer gå bra med Elise. Hon hinner vänja sig 🙂 Köp en sån där bok vetja, typ "Vi ska få ett syskon" eller vad de heter. Pöss!

stats