Fina lyan

mina 5 bästa tips till dig som bloggar

 
 
Efter 10 år som bloggare så lär man sig lite om vad som funkar och vad som inte funkar. 
Jag har fem oskrivna regler i mitt bloggande som jag försöker följa.
Nu är det iofs nerskrivna.. men, ja. Here we go!
 

 
 
– Blogga inte om ”yesterdays news” Ingen vill veta vad du åt förra veckan. Vad hände idag, kanske igår är det som jag tror att ni vill veta.
 
– Noll inspiration? Blogga ändå, hellre ett dåligt inlägg än inget alls. Jag tror att ni hellre vill läsa något, även om det bara handlar om vad jag hade på mackan imorse. 
 
– Ursäkta dig inte om du inte har bloggat på ett tag. Jag berättar hellre mellan raderna varför det har varit tyst, jag vill inte att ni ska tro att bloggen är något jag inte hinner med och ser som ett måste, bloggen är bara något som sker i min vardag. 
 
– Undvik mobilbilder men har du inget annat så får det duga. Låt det dock inte bli en vana! Instagram ska ju vara bra till något 😉
 
– Häng inte ut kidsen. Jag skulle aldrig berätta om deras problem (nu har vi inga för vi är perfekta såklart), nakenbilder eller bilder på när de är riktigt sjuka och det syns. 
 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ettlyckligareliv

  Tack för tipsen Liw! Jag har en inspirationsblogg där jag lägger upp saker som kan inspirera andra människor. Ibland kan det vara svårt att avgöra om man verkligen ska lägga upp ett inlägg bara för att!

 2. Anonym

  Intressant läsning! Jag tycker att mobilbilder blir väldigt bra nu för tiden eftersom utvecklingen går framåt i tekniken. Men visst är det roligare att variera 😀 Kramis

 3. Anonym

  Som du säger det där med bekräftelse behov så har jag det med, jag startade ett öppet konto på IG för att få lite positiv feedback men det var tyvärr inte många som gillade vad de såg :/ jag blev rätt besviken på att det var ca 5-7 personer som gillade de jag visade upp. Så jag har funderat på blogg men eftersom det va så lite intresse kring IG så känns det inte aktuellt längre.

  Tänkte på en annan sak, de är ju inte många som kommentera här inne, de är ju lite tråkigt.

 4. Anonym

  Som du säger det där med bekräftelse behov så har jag det med, jag startade ett öppet konto på IG för att få lite positiv feedback men det var tyvärr inte många som gillade vad de såg :/ jag blev rätt besviken på att det var ca 5-7 personer som gillade de jag visade upp. Så jag har funderat på blogg men eftersom det va så lite intresse kring IG så känns det inte aktuellt längre.

  Tänkte på en annan sak, de är ju inte många som kommentera här inne, de är ju lite tråkigt.

 5. Anonym

  Som du själv skriver det där med bekräftelse behov. Jag startade för ca 1 år sedan ett öppet konto på IG för att se hur många som tyckte om de jag la upp. Jag hade rätt många följare, inte lika många som du men rätt många ändå. Men det var bara ca 5-7st som gillade de dem såg vilket jag tyckte vad tråkigt o det tappade mitt intresse lite. Jag kände nån stans oxå duger inte mina bilder?! Tänkte oxå på att det är ju inte många som kommentera i din blogg, de är ju lite tråkigt.

 6. Anonym

  Så sant det du skriver. Jag har läst bloggar i många år och det är så synd och tråkigt när vissa slutar blogga och lägger upp ett inlägg varannan vecka, och bara skriver om att dom inte hinner med bloggandet. Då kanske man ska fundera på att lägga ner och satsa på andra sociala medier t ex ig. Sen finns det dom som tjatar om att man ska klicka på ❤️ och det gillar jag inte heller. Det behöver inte vara helt perfekta inlägg som bara kan levereras en gång i veckan, skriv lite grann och oftare istället, som du gör 🙂

 7. Anonym

  Intressant ämne.. jag har funderat länge på om jag ska skaffa en blogg men vet inte vad jag ska skriva.. har ett IG konto men det är inte så många som gillar mina bilder så då känner jag, varför skulle de då läsa min blogg?!

  Hur kommer det sig att du började en gång i tiden? Vad var det som drev dig? Är denna bloggen en sån som du får pengar för att lägga ut inlägg eller gör du de för intressets skull?

  1. LIW OLAUSSON

   Hehe, men det är skillnad på Ig och blogg tycker jag, jag föredrar bloggar faktiskt… mer jobb bakom dem.
   Jag började blogga om mitt husbygge för många år sedan, sen när jag sålde det huset la jag ner den bloggen och började men den här när jag blev tillsammans med Marcus och saknade helt enkelt att blogga. Det är nog ett bekräftelsebehov i grund och botten, att prestera 🙂 Jag tjänar en del pengar på bloggen men min huvudinkomst är såklart mitt arbete som tandhygienist 🙂

stats