Fina lyan

Ljus

 
 
 
 
Åh ljus!

Ser ni? Jag städat bort julen! 😉
Så skönt att ha rena och fria ytor efter allt mysigt under julen.. samma visa varje år.
 
Jag måste bara säga att jag är så himla glad för min ”Gloria” som jag fick i julklapp. Den är såå fin i sin enkelhet och gör sig så bra där på hyllan, eller hur?
 
Nu när det går mot vår så kliar det som vanligt i inredningsfingrarna, jag vill göra om och fixa och dona. Känner ni igen er? Elefantörat verkar dock inte lika pigg, jag tror att det är dags att plantera om den, sååå tråkigt med blomfix tycker jag.. blir så smutsigt och oftast så dör ju ändå mina växter. Dessutom kommer det lite mögel i jorden hela tiden i den här blomman, fast jag har planterat om den. Borde jag kasta den då?
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Mögel beror på övervattning, elefantöra behöver få "torka ut" innan man vattnar igen. Du behöver absolut inte kasta. Plantera om i lite ny jord, köp näringspinnar (en halv räcker ca 3 v) som man sticker ner i jorden, och vattna inte för ofta & mycket så löser det sig 🙂

  2. Anonym

    Om du är less på blommor som dör av sig själv så testa med blöjgele i jorden! Fyll en blöja (obegagnad 😉 med vatten, sprätta upp den och blanda typ 40/60 fördel blomjord. Gelen absorberar vatten och avdunstar inte som vanligt vatten gör så det får en självvattnande effekt utan att blomman får för mycket vatten. Har haft 0 dödsfall av blommor nu på typ två år sedan jag började med det så för min del som inte alls vattnar regelbundet funkar det hur bra som helst!

stats