Fina lyan

Mörkläggning

 
 
Äntligen har vi fått barnen i säng, dem brukar alltid somna vid sjutiden på kvällen, båda två faktiskt. Men nu när det är så himla ljust på kvällarna, speciellt de soliga dagarna, så är det inte lätt för dem att varva ner och bli sömniga på samma sätt som när det är mörkt. Det är ju samma sak för oss vuxna, vi sitter uppe till midnatt ibland, vilket är väldigt olikt oss på vardagarna. Men snart vänder det, så man ska inte klaga.
 
Vi försöker mörklägga i sovrummen så gott det går, vi har mörkläggande rullgardiner men dem släpper ju in ljus på sidorna så vi bygger upp med böcker, lådor och annat som trycker gardinen tätt mot fönstret. I vårt förra radhus hade vi takfönster med inbyggda mörkläggningsgardiner från VELUX, det var superbra. Helt mörkt blev det i rummet och även värmen stängdes ute. Eftersom det var två takfönster blev det väldigt varmt när solen låg på. Det borde egentligen finnas inbyggt i alla nya fönster tycker jag. Persienner är ju ett skämt.
 
I vårt sovrum har vi också rullgardiner men även mörkläggande gardiner från Ellos som tar ljuset på sidorna, men ändå letar sig ljuset in på sina ställen. Jag vill inte sätta upp stora tunga gardiner i barnens rum eftersom dem är rätt så små och dem tar en del av rummets rymd. Aja, vilka problem vi har 😉 .. man borde bo på hotell på sommaren, där är det alltid bra mörkläggning.  
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats