Fina lyan

Inspirerat eller copycat?

 
Mio / Svenskt tenn
 
 
Mio / DKBD
 
 
 
Mio / Linné
 
 
Mio / Georg Jensen
 
 
 
Mio / Klong
 
Jag fick nästan en liten chock när jag surfade in på Mio´s hemsida, var och varannan produkt känns som en kopia av populär designprodukt. Här är ett axplock av de jag såg direkt. Jag brukar inte ha något emot att kunna fynda liknande produkter inspirerade snygga original, men nu när deras sortiment verkligen stack ut så börjar jag undra om Mio är det nya Netto, men med bättre kvalitet?
 
Vad säger ni? Är Mio inspirerade av rådande trender inom inredning, eller bara en ren ”copycat”?
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Inte bara old news och ett inlägg så gott som stulet från Trendenser, det är dessutom så tröttsamt med inlägg som ska banna kopior – alla har inte råd att spendera nästan 3000 kronor på en vas, ska man inte få ha ett inredningsintresse för det? Kända, etablerade märken som säljer för de priserna går knappast i konkurs för att en snarlik produkt säljs någon annanstans, "tjänar det här framgångsrika företaget pengar på att så gott som plagiera det här andra framgångsrika företaget?" vilken otroligt oviktig fråga som dryper av klass-segregation.

  1. LIW OLAUSSON

   Märker att du inte läser min blogg regelbundet eller inte alls, lyx eller budget-inlägg skriver jag ofta och inget jag tagit av någon annan. Var inne och kikade på trendenser och hittade faktiskt inget inlägg som liknar mitt? Länka gärna! Jag har flera ”kopior” hemma så du har nog vaknat på för sida idag och tolkat mitt inlägg fel 😉

 2. Matilda

  Alltså jag har också funderat över det och nu när du satt dem såhär side by side är det ju helt absurt hur lika de är. Det gör mig inte så mycket, alltid kul att kunna fynda liksom, men det känns nästan lite tragiskt att de inte har mer fantasi än så haha.

 3. Annie

  Inget av de där är direkt "omvälvande kreativt" så jag säger inspirerat. Sedan vet jag inte måtten på alla produkterna, om alla Mio’s vaser har samma mått som "originalen" du gissar att deras skapare inspirerats av, så känns det ju mer kopiering än inspiration. Men en rund bubblig vas har ju funnits i många decennier och en kruka med bubblor på säljs ju i var och varannan affär. Samma med den sista vasen, den har jag sett i massvis av former, färger och "lock" för blommorna. Designer stjäl inspiration och idéer av varandra och har gjort så i alla tider. Just dessa tycker jag inte är så uppseendeväckande. Då och då visar Trendenser saker som man undrar hur sjutton kopian inte får böta för plagiat, men ofta är det ju ganska enkla saker som kopieras, saker enkla att komma på och enkla att skapa.

stats