Fina lyan

CHEESECAKE MED CITRONSMAK

 
Ikväll hade vi spontanmiddag med våra vänner här i parken. ”Som vanligt” 😉
 
Jag blev sugen på cheesecake, speciellt med citronsmak då vi fick det för ett tag sedan hemma hos några vänner. Googlade fram ett recept och ändrade lite, blev supergott!
 
Botten
 
150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex

Fyllning
 
6 st gelatinblad
saft och finrivet skal av 3 st lime
saft och finrivet skal av 1 st citron
400 g rumstempererad naturell färskost
en burk kondenserad mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
 
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Smula kexen fint
  3. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  4. Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min.
  5. Tvätta lime och citron och finriv skalet och pressa ut saften.
  6. Värm upp citron- och limesaften och smält gelatinet i saften. Låt svalna.
  7. Lägg rumstempererad färskost i en bunke och rör med gaffel tills den är mjuk och krämig. Rör ned den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ned lime-, citronsaft och finrivna lime- och citronskal medan du rör om. Rör ned den vispade grädden. Häll smeten över botten och låt svalna i kyl i minst fyra timmar.
 
Recept med inspiration från ica.se
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats