Fina lyan

RUTINER

Samarbete med Matkassetopplistan

 

Gokväll!

Idag hade Colin första dagen med fritids, han har ju inte haft fritids alls förut så det var en lång dag för honom. Sakta men säkert börjar vi komma in i rutinerna som ska vara. Stor omställning för alla. Jag märker att jag inte hinner med mycket alls förutom jobba barnen och återhämtning på kvällen. Vet inte hur vi ska hinna packa ner hela hemmet alltså. Eller handla mat. Vi brukar dock beställa mat och hämta kassarna men jag tror vi ska köra lite matkassar för energin till att komma på maträtter tryter ganska snabbt och vi äter ofta samma måltider varje vecka. Det vanliga ni vet, köttfärssås, köttbullar, falukorv etc. Matkassar finns ju i alla möjliga utformningar och anpassningar för alla familjer, vego, gluten, laktos, Vuxen, barn… ja ni fattar. Det finns ju en hel uppsjö av leverantörer av just matkassar och för att hitta rätt eller helt enkelt hitta nya så kan man via MatkasseTopplistan hitta vad man söker efter.

Dom listar öven kassarna efter den som är bäst enligt dom och tipsar om erbjudanden som gäller just nu. Vi brukar köra på Icas men tänker nog prova någon annan, för att få lite andra produkter kanske och lite annorlunda recept. Dessutom kan man ju testa runt lite och spara en slant på olika erbjudanden.  Vi brukar köra 3 middagar och familjekasse. Det brukar räcka, någon dag är man ju sugen på ”det vanlig” och på helgen brukar det bli annat och mer tid för helgmat. Har vi fler middagar så fylls mest frysen upp för vi väljer ibland att skippa en eller två middagar av kassen. Vår erfarenhet bara.

Vi blev ju lite snuvade på att starta med skoltider och lämningar lite denna veckan. Elise har varit värst drabbad, hon är bättre nu men inte helt ok för förskolan än. Aaron hänger här hemma med även om han hade behövt gå dit för att inte tappa sin inskolning. Så på måndag tar vi nya tag, dessutom min vecka att lämna, jag vill hellre hämta faktiskt. Mycket roligare. Kommer hem så sent eftersom jag lämnar lite senare också. Men allt för kidsen, såklart.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Alltså, jag skulle vilja önska ett inlägg (om man får ??). Du / ni verkar vara så duktiga på det här med rutiner osv hemma. Hade varit så kul och intressant att läsa om hur ni löser allt. Alltså när lämnar ni? / hämtar, hjälps ni åt med barnen på morgonen, eller börjar en av er tidigt o går innan barnen vaknat osv. Lagar ni middag när ni kommer hem
    Med barnen på em eller förbereder ni kvällen. Innan typ? Vad gör ni / barnen efter föris? ja rutiner helt enkelt! Nu har vi ” bara” 2 barn (3 och 5 år) men det är alltid intressant att höra om hur andra gör och alltid kan man få nått tips!! Stor kram din blogg är en riktig favorit!

    1. finalyan

      Åh, såklart!! Det ska jag knåpa ihop, så fort vi har rutiner 😉 Vi är inte alls duktiga men som du säger så är det alltid intressant att höra hur andra ha det 🙂 Återkommer! <3

stats