Alltså, vi bakade något sjukt gott och sjukt enkelt. Elise älskar att baka men det ska helst gå snabbt, röra mycket och inget som ska jäsa.
Marshmallows var verkligen perfekt, förutom att det skulle stelna alldeles för länge… hittade receptet på arla.se.
- 2 msk gelatinpulver
- 1 dl vatten
- 4 dl strösocker
- 1½ dl vit sirap
- 3 msk vatten
- 75 g krossade polkagrisar (vi tog 4 polkastänger)
- röd hushållsfärg
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist.
Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.
Pensla en form, ca 20×20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.
Såg i morse på nyhetsmorgon att man kan spritsa ut små figurer och man känner sig extra pysslig 😉