När jag såg bilden på den här kakan på Instagram så var jag tvungen att göra en direkt. Ser SÅ god ut och den är verkligen god, men SÅ mäktig. Blev helt illamående efter en bit, haha.
Hittade receptet hos Frida, men det står att den ska vara i kylen men det måste ju vara frysen? Ställde min i frysen i alla fall.
Från Fridas blogg!
Pajbotten:
22 st oreokex
50 g smör
Fyllning:
450 g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
16 st oreokex
Gör så här:
Botten: 1. Börja med att klä en springform (22 cm) med bakplåtspapper i botten, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Mixa oreokexen till ett fint smul i en matberedare och tillsätt sedan smöret – mixa ihop.
4. Tryck ut oreosmulet i springformen och packa hårt med baksidan av en sked. Låt sedan stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent.
2. Hacka oreokexen och rör sedan ner dem i fyllningen.
3. Tag ut formen ur kylskåpet och bred ut fyllningen över botten.
4. Låt sedan stå i kylksåp (frysen) i minst 4 h.
5. Toppa eventuellt med lättvispad grädde och extra oreos innan servering.