I helgen grillade vi dem där goda spetten igen! Ni måste testa!
- 400 g lövbiff
- 2 msk japansk soja
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk olja
- ½ tsk sesamolja
- salt och svartpeppar
Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.
Grilla dem 2-3 min per sida.
Till dem hade vi en sallad som passade perfekt, recept med inspo från Nadja Mayr:
- 1 avokado
- mango
- Ruccola
- Bladspenat
- 1/2 Rödlök
- Tomater
- Koriander
- Chili-flakes
- 1 vitlöksklyfta
- soja
- fisksås
Dressing:
- 1/2 citron
- 3 msk rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 3 msk sweet chili sås
- Sambal oelek
- Salt och peppar
- Stek olivolja tillsammans med vitlök, chili, 1-2 nävar bladspenat, sojan och fisksåsen.
- Hacka upp resten till en sallad
- Blanda ihop dressingen