Hur gör ni er köttfärssås? Alla gör ju olika och alla tycker att sin egen är den godaste 🙂
Här kommer mitt recept, det varierar ju men såhär blir den godast:
500 gram blandfärs
1 gul lök
hackad chili
pressad vitlök
2 msk tomatpuré
en skvätt oxfond
1 tärning köttbuljong
1 burk krossade tomater Delizie
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
hackad basilika
körsbärstomater
1 gul lök
hackad chili
pressad vitlök
2 msk tomatpuré
en skvätt oxfond
1 tärning köttbuljong
1 burk krossade tomater Delizie
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
hackad basilika
körsbärstomater
Bryn lök, vitlök och chili. Tillsätt färsen och bryn igenom den.
På med tomatpure och blanda ut, häll i de krossade tomaterna, låt koka samman lite.
Tillsätt grädde, buljong och fond, ev lite vatten. Låt koka upp.
Krydda med salt, peppar och basilika. Dela körbärstomaterna i 4 delar och häll i såsen, låt de kokas mjuka i såsen.
Servera med spaghetti och en massa riven parmesan.