Fina lyan

DET ÖKAR

Då och då får jag mail från läsare, både gamla nya.. som har fått hudförändringar själv eller någon närstående. Och jag märker att det ökar. Den här veckan har redan två hört av sig. Man har frågor och söker stöd. Det är hemskt att det händer men glad att jag kan ställa upp när någon räcker ut en en hand. Då vet jag att det var värt att vara så öppen som jag varit med allt.

Många frågar om hur man lever vidare och annat man ska tänka på. Det är så svårt att svara på och ibland behöver man bara någon att ventilera sina tankar med. Annat mer konkret är följande punkter:

– alltid solskydd, året runt när du vistas ute. Jag har alltid 50. Litar inte på solskyddet i sminket då det inte alltid innehåller UVA och UVB-skydd

– tänk på vilka kläder du väljer till sommaren, och var du väljer att vistas mellan 11-15. Håll koll på uv-index i väder-appen

– sola inte solarie, gör inte naglar med uv-lampa

– skydda barnen, varje gång man bränner sig som barn så bildas en dna-skada i huden

– undvik antioxidanter i kosttillskott, läs mer om det HÄR. E, A och C-vitamin ska undvikas i tillskott Tillskott du dock kan ta är t ex omega 3 och B och D-vitamin.

– gå på årliga kontroller och glöm inte att leva 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats