Jag brukar alltid göra min köttfärssås på samma sätt, alla gör väl alltid SIN köttfärssås på samma sätt varje gång. Brukar ju vara och alla gör verkligen helt olika. Men då och då så freestylar jag och häromdagen så ville jag använda sånt som bara låg här hemma. Det blev supergott!
- morot
- palsternacka
- gul lök
- nötfärs
- vitlök
- cocktailtomater
- tomatpure
- tomatsås (över från hemmagjord pizza)
- vatten
- salt och peppar
Småhacka rotfrukterna och fräs i en panna, l’gg över i en större gryta och fräs sedan färsen och vitlöken tillsammans med tomaterna som är delade i mindre bitar, fräs gärna sönder tomaterna lite. Lägg allt i samma gryta och tillsätt tomatpure, tomatsås och en skvätt vatten. Låt allt småkoka ett bra tag, gärna 1 timme. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta.
Jag lovar, det smälter i munnen!