Fina lyan

LAMMFÄRS & TABBOULEH

 

Söndag och även sommar idag! Härligt!

Igår fick ju Elise feber så vi tog det lugnt här hemma i trädgården. Svalkade oss med lite gott, det hör liksom till tycker jag. Lyxshake ville fröken ha, så det fick det bli. Gul melon och jordgubbar som faktiskt smakade riktigt mycket. Mums! Äntligen.

 

 

Till kvällen grillade vi, som vanligt 😉

 

Lammfärskebab och Tabbouleh

 

  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • 500 g lammfärs
  • 1 msk spiskummin
  • peppar
  • salt

Finhacka lök och persilja, blanda det med färs och kryddor.

Jag körde några varv med stavmixern, upplever att det blir fastare färs då. Forma till små järpar och grilla dem.

 

  • ca 100 g bladpersilja
  • 2 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 3 tomater
  • en pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

 

Koka bulgur. Finhacka lök och persilja, tärna tomaterna.

Blanda allt tillsammans, häll på olivolja och citronsaft, krydda med salt och peppar.

 

  • 3 dl turkisk youghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka mynta

 

Pressa vitlök och hacka ca en handfull myntablad, blanda med yoghurten.

 

Servera med grillad citron och tortillabröd./bröd (vi hade båda)

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats