Idag satte jag igång ett långkok, en Bolognese. Det är perfekt i det här vädret, vi får i oss nyttigheter och vi har matlådor för flera dagar. Dessutom är det SÅ gott! Jag har provat mig fram via olika recept och kommit fram till detta:
- 500-600 gram nötfärs
- 1-2 gula lökar
- 1 palsternacka
- 2 morötter
- 1/2 kålrot
- 0,5 liter vatten
- en rejäl klick tomatpuré
- 2 burkar hela tomater i sås
- 1 burk krossade tomater
- 1 flaska husets röda
- köttbuljong 3-4 st tärningar
Hacka alla grönsakerna smått eller riv. Fräs dem i en panna eller gryta, lägg undan, fräs köttet och tillsätt tomatpure. Salt och peppar. Lägg allt i samma panna eller gryta och låt småkoka under 3-4 timmar. Efter halva tiden tillsätter du vatten, vit, buljong och tomaterna. Tomaterna kommer att koka sönder. Smaka av med mer salt och peppar.
Servera med nykokt pasta och basilika! Smälter i munnen!