Fina lyan

Perfekta plättar & pannkakor

 

Lille hjälpredan i köket, alltid så intressant med kök.. oavsett ålder. På festen hänger ju alla alltid i köket också, lustigt 😉

Får man erkänna att det är mysigt med vab ibland? Även om chefen läser? Det är liksom bara en dag med barnet/barnen, ofta är det mest soffhäng och extra mys med en film och lång middagsvila. Är man ledig har man annars en massa annat inbokat, nä vab är verkligen kvalitetstid med barnen. Men ibland kan det bli lite mycket, men så är det ju. Igår gjorde jag i alla fall lyxmellis till Aaron och Elise som var hemma. Idag är det Colin och Aaron hemma istället.. ja, det hoppar runt. Elise är dock superpigg och ville verkligen till förskolan, det kan jag inte neka. Aaron feber tror jag dock kommer från 18-månaders vaccineringen i kombination av förkylning.

Plättar är ju verkligen tacksamt att göra, blir så himla fint också med lite bär och florsocker. Jag har alltid lite bakpulver i min smet, det är min hemlighet för pannkakor och plättar som håller ihop och blir sådär lagom tjocka men ändå lätta. Brukar följa det här receptet:

3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 lite salt

Blanda ägg, mjöl och hälften av mjölken tills det är klumpfritt, häll sedan i resten av mjölken, bakpulver och vaniljsocker.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Antonia

    Måste inte syskon vara hemma om ena barnet är det? Här är det så att om den stora är sjuk (förskoleklass) så får inte lillebror gå till dagis.

stats