Fina lyan

Två jobb

I samarbete med Företagarna

 

På ”kontoret”, jobbet börjar när barnen lagt sig, och sminket är av . Men har svårt att kalla det jobb, jag tycker det är så kul blogga och har gjort det i så många år nu. Dock längtar jag till rutiner och tidigare kvällar så jag får mer gjort 😉

 

 

När någon jag inte känner frågar mig vad jag jobbar som, så svarar jag ju att jag arbetar som tandhygienist. Det är ju mitt främsta jobb, men fyller ibland på med att jag också jobbar med sociala medier. För det gör jag ju, en del av min inkomst kommer från mina sociala medier. Jag har ju dessutom ett eget företag. När jag är föräldraledig så baseras min SGI på båda inkomsterna t.o.m. Jag tänker inte på att jag har två jobb, jag har gjort det här så länge att det är min vardag. Det är enkelt att starta ett företag men jag tycker att det är mycket jobb med att sköta det och det tog tid att sätta mig in i det, speciellt i den här influencer-branchen där det inte finns helt klara riktlinjer gällande allt.

Jag har mycket hjälp av min revisor men även att söka efter hjälp på nätet. Det finns ju inget fack-förbund att vända sig till men det finns faktiskt Företagarna, en företagsorganisation som driver frågorna för egna företagarna. Förutom att dom driver frågor som berör företagare så finns det flera förmåner som man som medlem kan ta del av. T ex kostnadsfri juridisk rådgivning, vilket kan vara bra i många frågor när avtal eller annat inte fullföljts. Jag som har två jobb har inte tid att leta efter svar på nätet själv utan tar hellre upp telefonen och får rådgivning snabbt. Olika försäkringslösningar för små och stora företag, erbjudanden på bla IKEAs hela sortiment, avtal med Schenker och upp till 30% rabatt på transport, Tele2 och Dustin är också exempel på samarbetspartners för att inte glömma Volvo och circle K. Man kan se alla olika förmåner på hemsidan och ta del av det genom att vara medlem. Men det allra viktigaste tycker jag är stödet som ensam företagare, man kan få via medlemskapet. För det är svårt ibland att driva ett företag framåt.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats