Fina lyan

UTVECKLINGSFAS 6

 

 

Ser ni?! Små bissingar har han nu!

Han har fler och dom ploppar upp hela tiden. Lite jobbigt för honom, sen tar han emot mycket med huvudet när det inte går som han hade tänkt, som ni kan se, haha. Stackarn, men lika glad ändå!

Han är i slutet på en jobbig fas, han har varit riktigt klängig och mammig. Men SÅ kärleksfull, han kan vakna med ett leende och dra mitt ansikte till sig och ge mig världens godaste puss! Åh, alltså så kärleksfull bebis!

 

Denna fasen kallas ”Kategorier”, nu börjar hjärnans aktivitet förändras. han förstår på ett annat sätt nu och kategoriserar världen t ex , djur, människor, i boken, på riktigt etc. Har även märkt av att han är rädd på ett annat sätt, för nya saker och han gillar inte att bada längre. Inte heller att klä på sig och byta blöja, jättejobbigt! 😉 Sover dock lite bättre nu slitet av fasen men det har varit lite struligt. Han är jätteintresserad av småsaker och pekfinger-greppet får jobba hårt. De senaste dagarna har långa ”mneingar” med en massa olika ljud och ord börjat komma. Så himla gulligt!  Märker att han gillar att göra samma saker som syskonen, att äta samtidigt, att borsta tänderna, leka med samma saker etc.

 

På onsdag kommer BVC på hembesök, då får vi se hans längd. Men jag vägde här hemma och ca 10,5 kilo väger han iallafall.. har renast en massa kläder nu och om ett par veckor så ska jag ställa mig på loppis och förhoppningsvis bli av med en himla massa kläder från Elise och Aaron. Sen får det bli att shoppa igen 😉

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats