Fina lyan

En lucia som går till historien..

 
LUCIA
 
Ja, det här årets lucia kommer gå till historien. Men vi börjar från början. Elise´s avdelning var först ut, eftersom jag inte kan visa bilder på andra barnen på förskolan så blir det bara den här. Pojken är en vän till oss så det vet jag gå bra 🙂 Han och Elise var modiga lägst fram i tåget, i ca 2 meter till.. haha, sen såg de alla föräldrarna. Vi satt i en ring på golvet och sjöng tillsammans vilket kändes helt rätt med dessa små. ♥
 
Efter lite fika var det dags för Colins avdelning, såå himla fint och hans sjöng verkligen alla låtar med inlevelse. Lilla pepparkakan. Han hade haft sin dräkt hela dagen, han och hans bästa kompis. Han gillar att uppträda verkar det som och tar uppgiften på allvar. Strax efter började Elise gnälla och vara superjobbig… det höll i sig ända tills hon fick gå och lägga sig strax efter 18 efter lite mat.
 
Hon bökar omkring i sängen och ber till slut mig att krypa ner i sängen med henne, hon kryper tätt intill mig och nästan somnar på en gång. Åh så himla mysigt tänker jag och funderar på att slumra en stund brevid henne. Tills hon reser huvudet lite och KASKADSPYR tre omgångar rakt på mig och i hela hennes säng. KAOS!
 
Vi har aldrig haft kräksjuka i vår familj, vi har varit lite kaxiga och sagt att vi är immuna mot det men nu har vi tydligen jinxat det… nu håller vi tummarna att Colin klarar sig. Det har varit massor av fall på förskolan förra veckan. Alla har varit hemma men tydligen sprids det fortfarande eftersom hon måste fått det igår på förskolan. Jäklar vad det måste smitta lätt?!
 
Ge mig nu era bästa tips och trix i dessa kräktider! Vi har som sagt aldrig varit med om det förut.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Heléna

  Det smittar sjukt lätt! Vi fick det förra året från Leos lekland, 2 dagar senare blev min kompis sjuk och hon skulle ha mat med sig på nyårsfesten, men hon var hemma o var sjuk. Sen blev hennes man smittad. Och jag förstås, 2 dagar senare farmor, 2 dagar efter det farfar (som satt i rullstol..) Vi brukar användae n toa till den som är sjuk, vara noga med 48 timmars regeln, klorina alla handtag osv och bädda i flera lager med handdukar i sängen om dom är små och kräks i sängen, då är det bar att dra av ett lager förhoppningsvis.

 2. Sara B

  Har inga bra råd, mer än att vi brukar bädda sjukstuga nere i vardagsrummet med handdukar på allt som barnen sitter/ligger i. Våra har varit riktigt duktiga och träffar oftast hinken (om det är mitt i natten är det långt till toaletten så vi har alltid varsin hink åt barnen), men det är skönt att ha handdukar på allt ändå. Lättare att tvätta handdukar än en hel soffa/säng/madrass 🙂 lycka till! Och hoppas det går över fort!

 3. Elin

  Ge henne vätskeersättning i små mängder hela tiden så hon inte blir för slö. När hon slutar kräka så få i henne lugn mat för magen, vatten kokt ris o vitt bröd typ. Tvätta händerna mycket och varmt! O tvätta alla lakan o handdukar i de varmaste som går sen för att få bort alla bakterier. Super smittsamt 🙁 krya på er vänner!!

 4. Elin

  Ge henne vätskeersättning i små mängder hela tiden så hon inte blir för slö. När hon slutar kräka så få i henne lugn mat för magen, vatten kokt ris o vitt bröd typ. Tvätta händerna mycket och varmt! O tvätta alla lakan o handdukar i de varmaste som går sen för att få bort alla bakterier. Super smittsamt 🙁 krya på er vänner!!

 5. Sandra

  Noggran handhygien, om man har 2 toaletter är det bra om den/dom som är sjuka använder den ena och den som är frisk använder den andra, ha koll så man inte får vätskebrist vilket är lätt när man har kräksjuka…drick lite men ofta så är det lättare att få behålla vätskan.
  När man väl är frisk så är 48 timmars regeln viktig innan man återgår till jobb/skola/dagis, alltså inga symtom alls på 48 timmar = inga kräkningar, diarréer osv

  lite små tips, krya på er! 🙂

 6. Anonym

  Gillar inte kräksjukan men tryckte ändå på knappen för medlidande med er.. håller tummar och tår för ett snabbt tillfrisknande och att ingen annan blir sjuk i familjen..

stats