Fina lyan

PÅ FÖRSKOLAN I HÖST – DEL 1

 
TIPS INFÖR FÖRSKOLAN I HÖST
Del 1
 
Hösten står för dörren och det är alltid lika stressande tycker jag, jag vill ju såklart att våra barn ska ha ordentliga kläder när det krävs. Efter 4 år i förskola med två barn så har jag lärt mig lite och tänkte ge er mina bästa tips. Vi börjar med skorna. Eftersom många av er har hängt här ett tag så har ni säkert sett det här tipset tidigare här, men nu lite mer utförligt och varför jag lovordar dessa skor.
 
Gore-tex skor från Timberland
 
1. Skor gjorda i Goretex (ett varumärke som andas samtidigt som det är vattentätt) är vattentäta, dem leder bort fukt och svett inifrån och ut. Det är såklart bra då barnet slipper bli kall och blöt om foten.
 
 
2. Snöningen gör det enkelt för barnen att ta på och av sig skorna själv, vilket uppskattas av både föräldrar, barn och förskolelärare.
 
 
3. Mellansula i EVA som skapar stötdämpning och stabilitet (bättre än gummisula) även den är vattensavvisande
 
4. Innersula i Ortholite som har samma egenskaper som EVA men inuti skon, den är dessutom försedd med mått så man lätt kan mäta mot barnets fot om stoleken passar.
 
 
5. Båda barnen använder mer än gärna dessa skor, då vet jag att dem är sköna och att dem kan röra sig bra i dem. Jag har tvättat skorna i tvättmaskin och dem har blivit som nya (obs! All maskintvätt sliter på vattentätheten så unvik detta så länge det går) sulan är rejäl och knappt sliten efter två säsonger. 
 
 
 
Det finns såklart liknande skor från andra märken, men dessa känner jag till bäst och rekommendrar därför utifrån dem. Mitt bästa tips är att leta efter skor med Goretex och ordentlig sula. Det kommer man långt med i höst och på vårkanten. 
 
 
Jag fyndade dessa för 499 kr hos XXL (brukar kosta mellan 700-800 kr) Brukar finnas på Footway, Babyshop, Sportamore, SkoRönne etc.
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats