Gokväll!
Gääsp, jag höll på att somna både två och tre gånger när jag nattade Elise precis. Hon ville vara nära-nära hela tiden och hade svårt att komma till ro. Förskolan ringde i eftermiddags om att hon hade feber och när jag hämtade henne sov hon i vagn, lilla gumman!
Hoppas att det blir bättre imorgon, hon får vara hon mormor som ställer upp igen på sin semester ♥
Dessa kryddkvarnar har jag haft något år, men när saltet tog slut så tog det många månader innan jag köpte nytt att fylla på med, haha. Varför är sånt så svårt att komma ihåg att köpa?
Aja, nu gick jag förbi salthörnan i affären och såg Himalaya-salt istället, klart att vi ska ha rosa salt! Läste lite om det och hittade både bra och dåliga egenskaper om det, ska iaf passa bra till fisk!
Igår gjorde jag en gooog chili con carne!
Barnen glufsade i sig och sa dessutom att det var supergott!
– nötfärs
– gul lök
– vitlök
– krossade tomater
– oxfond
– vatten
– sojabönor
– chilisås
– salt, peppar, chilikrydda
– färsk persilja
Hacka lök och vitlök, fräs i olja, tillsätt färsen och stek färdigt färsen. Häll på en burk krossade tomater, lite vatten, ca 1 dl och låt koka samman. Smaksätt med chilisås, ca 2-3 msk, en skvätt oxfond och kryddor. När dte är några minuter kvar så häll i sojabönorna och avsluta med hackas persilja.
Servera med ris och en klick gräddfil.
Man kan ju ta bort köttet och låta bönorna jobba istället
