Fina lyan

Chef´s Table – Scandic Triangeln

När Malin frågade om jag ville komma på en 6-rättersmiddag så är jag inte den som tackar nej – jag älskar mat. Upplägget var lite spännande och annorlunda då det var en ”Chefs Table” – något jag aldrig har (vad jag kan minnas) har varit på tidigare. Det är alltså kocken, kökschefen i det här fallet, som bestämmer rätterna som serveras. Ja, ni hör ju. Det kan ju bara bli spännande!
 
Chefs Table är för sällskap upp till 10 personer, vi var sju influencers, resternande var personal från Scandic. Det kostar 995 kr per person och då ingår sex rätter och sex glas vin, ett riktig bra pris tycker jag.
 
 
Derek, kökschefen, som jobbar på Scandic Triangeln började vår sittning med att berätta att hela menyn idag var vegetarisk. Jag måste erkänna att jag rynkade pannan lite i smyg, jag är ju en riktig kött-människa, men jag måste också erkänna att jag inte saknade något kött över huvud taget under middagen. Det var helt fantastiskt gott!

 
Vad fick vi att äta då?

 
Ja, alltså – jag minns inte vad det var i alla rätter. Dem var fantastiskt fina och smakade verkligen gott! Inga konstiga smaker, bara spännande. 
 
 
Första rätten var en klar soppa som smakade rödbeta/tomataktigt med mozarella.
Som en flytande capreze 🙂
 
 
Andra rätten var rotfrukter och det där gröna i hörnet var faktiskt gurka, så mycket kärlek i alla rätterna. Inget man slänger ihop på en kvart precis. 
 
 
Till varje rätt så fick vi ett nytt vin – väl utvalt för att passa rätten. Vi fick en liten historia om varje rätt av kocken och om vinet av bartendern som verkligen kunde sina viner. 
 
 
 
Tredje rätten orskade en den fniss efter ett par glas vin, ja ni ser ju 😉
Sparrisen var helt fantastisk och lyfte man på salladbladet..
 
 
..så låg där ett vaktelägg! Det här var min favoriträtt!
 
 
 
Fjärde rätten var en varmrätt på kål. Mångas favorit vid bordet, och jag tror inte att min familj tror på mig om jag skriver att jag åt den och att jag tyckte om den, för jag avskyr kål… men jag ha ändrat mig 😉 Det var dem asiatiska smakerna som lockade mig!
 
 
 
 
Andra varmrätten fick mig att tänka på ostkaka, en suffle på getost.
Mycket gott tillsammas med de väl valda tillbehören på tallriken.
 
 
 
Sista rätten var såklart en efterrätt. MUMS.
Smaker av jordgubb, choklad och socker. Det var riktigt gott!
 
 
 
 
Efter sex rätter hade jag sju glas, framför mig – såklart drack jag inte upp glasen då jag var på jobb 6:45 imorse haha. Men liiite trött var jag allt idag, måste jag erkänna… 
 
Alla viner det bjöds på under kvällen, nummer tre var min favorit 🙂
 
 
 
 
Hittade den här bilden hos Anna (Anna Matkovich) som står längst till vänster.
Sen har vi Marica (Silverhome), Käthe (Käthes modeblogg), jag, Benjamin (LookWell), Malin (Fnulan) och Åse (56kilo).
 
Jag och min familj är riktiga Scandic-fans, det är vårt självklara val som barnfamilj men Scandic är ju faktiskt mer än så. Dem har flera fanstiska restauranger som är öppna för alla, inte bara gäster, dem kör aw´s och massa annat roligt. Snygga är dem också, hotellen! 😉
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats