Jag och Marcus älskar carpaccio på oxfilé. Äter det ofta i perioder, men nu när jag handlade sist så tänkte jag att man borde kunde göra den rätten fast med pasta. Googlade men hittade inget recept, något enstaka på engelska… men verkligen inget som hette Carpaccio-pasta! Konstigt! För det blev sååå gott!
- Pasta spaghetti
- tunt skivad oxfile (färdiga paket finns på maxi)
- ruccola
- cocktailtomater
- vitlök
- olja
- pinjenötter
- parmesanost
- svartpeppar
Koka pastan, fräs delade cocktailtomater och vitlök i rikligt med olja. Lägg i pastan i fräset precis innan den är klar och låt fräsa en stund tillsammans, tillsätt mer olja om det behövs. Rosta pinjenötterna i torr panna.
Servera pastan direkt på en bädd med ruccola, lägg oxfilen runt pastan, häll över pinjenätter och riven parmesanost, toppa med olivolja igen. Peppra.