Här kommer tips på ett supergott recept på kladdkaka! Jag gillar choklad i perioder och just nu är en sån period, Alltså inte bara vissa dagar i månaden, utan en perioder under året, typ. Är inte så jätteglad för choklad annars faktiskt. Men just nu, som sagt
Älskar kola och salt så det var verkligen något för mig och väldigt enkel att göra, sånt gillar vi, ni måste helt enkelt testa!
Recept från FRIDA!
Kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Frosting:
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1.5 dl kolasås
1 stor nypa flingsalt – efter smak
ev. hackad daim som dekoration
Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.
Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet. Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16 minuter. Ställ sedan i frysen i 1 timme.
Frosting: Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fast fluff. Rör ner kolasås och salt och skopa ner frostingen i en spritspåse.
Spritsa frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad daim.