Fina lyan

SOMMARLOVET SLUT

 

Gokväll!

Imorgon börjar allvaret, igen. Jobb alltså, och förskola för de små som är friska nu. Vi ville göra något fint av dagen så vi gjorde picknick och åkte ner till strandpromenaden. Men det blåste så himla mycket. Nackdelen med att bo vid kusten. Inte kallt, men väldigt blåsigt. Vi valde att gå till Margaretaparken istället där det var mycket behagligare och lä.

 

 

Det blev en riktigt mysig lunch där på lekplatsen, vi pratade om sommaren som vi haft och allt kul vi har gjort. Konstaterade att vi hade hunnit med massor av roligt och att det var svårt att välja bara en sak som var bäst. Dock tyckte Elise att vi skulle åka till Kolmården också?! Känns som om vi har besökt varenda sommarland i södra Sverige, räcker inte det?! 😉

 

 

 

Känns helt sjukt att alla mina tre barn är där på bilden och gungar samtidigt. Min trio. Helt perfekta.

 

 

Och Aaron då. Igår blev han 13 månader.

 

Imorgon börjar han förskolan. Vi tog fram Colins första stövlar i storlek 22 som han fick prova, åhh blev helt tårögd. Min bebis i stövlar, på en förskola?! Men han är så stor, även om han är liten.

 

Brukade ju uppdatera om hans utveckling varje månadsdag så kan dra lite kort om vad han sysslar med om dagarna.

 

Han har flera tänder, tror att det är 11 stycken nu och han äter väldigt bra. De senaste veckorna har han börjat äta nästan som oss. Tuggar bra och sätter sällan i halsen längre. Han har liksom fattat grejen. Han gillar även det mesta man ger honom också och kan sitta och äta länge. Han gillar inte att bli matad om han inte är superhungrig utan vill gärna pilla i sig det själv. Han försöker med gaffel och sked och är faktiskt riktigt duktig. Han vill så gärna!

 

Han är sjukt duktig motoriskt, klättrar överallt. Och då menar jag överallt, bara en tidsfråga innan han klättrar ur sängen. Går ner fint från soffan och verkar förstå höjder och nivåskillnader. Försöker bygga ihop Duplo och lägga klossar rätt. Han klättrar upp i vagnarna och sätter sig själv och kan också lirka sig ur om man inte spänt alla spännen! Klättrar upp på stolar och bord och vet när han gör fel, för han kollar efter oss om vi ser att han gör något farligt… och väntar in att vi ska jaga honom. Han tycker det är Såå kul. Vi? Not so much.

Han älskar gosedjur och kramar ofta nallar och myser med dom, klappar och gosar. Vi har en leksakshund som gör läten som en riktig hund som han har adopterat och tar hand om som en liten vovve. Mycket kärleksfull bebis som bjuder på massor av kramar och blöta pussar. Kan även mysa en bra stund i knät i soffan stilla.

Han pratar mer och mer, säger flera ord. Mamma, pappa, tut-tut, aj, hej, där osv. Tycker att han är tidig med mycket rent generellt. Kan inte minnas att Colin och Elise var så tidiga med allt. Han lär sig säkert massor av dom. Han förstår dessutom massor, jag blir själv förvånad. Ber man honom att dammsuga, kasta i soporna eller gå och duscha så vet han vad man menar. Häromdagen så sa vi till Colin flera gånger att ta av shortsen för dem var blöta, vilket han inte gjorde… till slut gick Aaron fram och drog i hans short haha. Vet inte om det var en tillfällighet eller om han förstod, men roligt var det!

 

Han älskar att ”pynta” sig, ta på sig solglasögon, Elise kjol eller någon hatt. Så tar han en dans och gör en rolig min. Han är så himla rolig! Vår älskade Aaron!

 

 

Mina tre! Tack för denna sommaren och allt ni lärt mig nu blir det nya äventyr <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats