Fina lyan

TÄVLING – BOOKBOX

 

I samarbete med Bonnier så har kidsen fått testa en ”Bookbox”, en bok med två barnböcker som är anpassad efter passande ålder på barnen.  (3-5 år) Jag tyckte att böcker var passande till oss, en lite lättsammare som Elise uppskattade och en lite ”läskigare” som Colin tyckte var spännande. Vi är tyvärr inte superbra på att läsa böcker men den här boxen gjorde det spännande med något nytt (sjukt tråkigt att läsa gamla böcker tycker jag) och barnens intresse ökade såklart. Det var dessutom bra och lite längre böcker, inte som dem där gratisböckerna som kommer när man köper hamburgare eller liknande.

 

Jag tycker att ett sånt här utskick som sker 4 gånger på ett år kan vara ett bra alternativ till julklapp/present eller till födelsedag eller varför inte som doppresent? Det är något som uppskattas av barnen, helt klart!

 

 

 

Jag fick äran att tävla ut en Bookbox till en av er! Bra va?!

OBS! Snabb tävling, slut redan på onsdag!

 

Vinst

En BookBox innehållande två böcker anpassad efter barnets ålder.

 

 

Tävlingregler

 – Tipsa om hur man får in läsning i sitt/sina barns vardag i kommentar till det här inlägget

 

Tävlingen pågår fram till onsdagen den 14/3 kl 20.00.

Vinnaren presenteras här på bloggen efter att den är utsedd av mig och BookBox. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Liselotte

  Godnattsaga. Vi läser varje natt minst två böcker för vår 3 åring. Uppskattat. Sen bläddrar han ofta själv i böcker. Och intresserar sig för bokstäver och kan många redan. Hoppas vi vinner.

 2. Mia

  Åh vilka vilken fin liten box. Har en 2åring här hemma som verkligen inte kan sitta stilla och lyssna på en saga. Men jag önskar så att han skulle kunna det för jag tycker det är så mysigt ♡ Men jag försöker läsa medans han sitter och pillar med annat så kanske han lyssnar lite tänker jag.

 3. Sandra R

  Vi hade tidigare en liten whiteboard i köket där jag skrev upp dagens händelser så att barnen kunde läsa/lockas att läsa. Sonen som redan gått i skolan ett tag fick läsa engelska ord och dottern ljudade de svenska orden. Mycket uppskattat. Dessutom har vi läst för dem varje vardagskväll sen de var små.

 4. Sofia

  Våra barn är 4 och 6 år. Vi lånar böcker på biblioteket nästan varje vecka. Barnen väljer faktaböcker, kapitelböcker och såklart många återkommande favoriter. Vi läser och myser varje kväll innan läggdags.

 5. Therese

  Inför nattningen varje kväll läser vi en bok, barnen kommer ner i varv och somnar snabbare när man läst klart. Inga tv-apparater eller ”paddor” som stör och lockar utan man ”tvingas” ligga och lyssna.

 6. Sofie

  En lika lätt o enkel förklaring till att försöka vinna vinsten är att göra det samma för barnen. Något nytt o spännande som även mamman blir nyfiken på, smittas enkelt av på sina kära små barn. Det krävs inte jätte mycket så att i bland få enkla små böcker då o då tror jag ger allra bäst resultat, än komplicerat o jätte försök så är mitt motto ” enkelt är rätt o roligt ” o då tror jag absolut att intresset kommer av sig sj 🙂

 7. Malin wingårdh

  Å vilken kul liten box.
  Vi har nyligen fått en lillebror och när jag Amar tar vi en liten lässtund. Sedan läser vi också alltid en liten saga innan vi sommar.

 8. Therese

  Vi har spritt ut barnböcker på många platser i huset så de ska vara lättillgänglig för barnen. Sen använder vi gärna böcker i ”väntan på” tex när alla väntar på maten. Då är det mysigt att sitta ner i 5-10 minuter och läsa ihop.

 9. Michelle - mamma till 2

  Vi är också ganska dåliga på att läsa böcker, och har många böcker som nu är anpassade för mindre barn. Skulle vara jätte kul att få testa på detta och förnya bokskåpet lite 🙂

  Vi har på senaste tid börjar läsa två böcker (en varsin som de får välja) innan de ska sova. Funkar fint för dom att ligga och lyssna och somna till 🙂 Håller alla tummar och tår!

 10. Karolina

  Å älskar barnböcker!
  Här hemma är ett av absoluta favoritutflykterna att åka bussen till biblioteket. Att omge barnen av massa olika sorters böcker. Vi lånar på bibblan och fyndar på bytardagar och Loppisar. Sen gäller det att ta sig tid att läsa och att göra det till en mysig stund. Varför inte bygga en koja och läsa i ficklampanssken? Sen är det jättebra att tas om vana redan från början att prata mycket om boken, om bilderna och om texten. Det utveckar barnets språk och läsförståelse.

 11. Isabelle

  Här hemma arbetar vi efter tre koncept som vi tagit fram i samarbete med bvc och förskola.

  1) Alla böcker synliga och tillgängliga
  2) Byt gärna ut någon karaktärsnamn mot barnets egna eller någon närståendes
  3) Skapa egna berättelser tillsammans med barnet med hjälp av bilder, bidrar till fantasin

 12. Tanja.M

  Min lillkille på 2 år kommer springandes med en bok varje kväll och ropar Läsa, läsa, läsa boook! ?. Vi har fått in det i vår vardag genom att göra en mysig liten bok hörna där han själv får välja vilken bok han vill att vi ska läsa. Oftast blir det till kvällen för att komma ner i varv men även en och annan bok dagtid. Både lillkillen och mamma hade tyckt det varit super kul att få vinna denna tävligen och uppdatera lite i bok mys hörnan?

 13. Akka

  Sonen har myror i brallan men kvällsläsningen innan det är dags att somna kan han inte vara utan. Han har fastnat för en sådan bok där årets alla dagar är en saga, vi läser dock tre-fyra per kväll. I maj är det två år sedan vi öppnade boken för första gången och vi har läst den non-stop sedan dess! Både han och jag kan alla årets sagor utan och innan men hur tråkigt det än är för mig så tror jag det skänker honom trygghet, så jag biter ihop och läser om Emmas, Hugos och Tuppe tupps äventyr en gång till ?

 14. Anna

  Vi har en hylla på väggen i barnens rum med böcker. Jag brukar med jämna mellanrum ”skylta om” med böcker vi inte läst på länge samt ibland smyga in någon helt nyköpt bok. Barnen brukar se detta ganska omgående och vill genast sätta igång att läsa bok. De har numera blivit riktiga bokmalar. ??

 15. Anneli

  Denna tävling passar vår familj perfekt då vi försöker få in mer läsning. Jag har haft så dåligt samvete för att vi läser så lite med sonen 🙁
  Så för att få in mer läsning i vardagen så är ju detta tex en toppengrej! Att hitta nya roliga böcker, att barnet får vara delaktig i att invänta boxen och sedan med spänning få öppna o se vad som finns i. Håller timmar och tår, vår 5-åring hade älskat detta och även lillebror sen när han blir större.

 16. Jessica

  Hemma hos oss läser vi innan det är dags för att krypa ner i sängen för sovdags..
  3 barn 7 , 4 och 2 år..

 17. Caroline

  Ända sedan barnen var små så läste vi böcker när de skulle lägga sig och någon stund under dagen. Nu när de är äldre så vill de fortfarande läsa innan läggningsdags. Enbart vid läggningsdags. Mysigt. Den ena sonen läser redan sedan länge, men vill fortfarande att vi föräldrar läser något kapitel i en längre bok, sedan läser han själv i en timme innan han ska sova. Den andra sonen kan inte läsa ännu, men vill gärna att vi ska läsa 2-3 böcker innan läggningsdags. Det blir ett sätt att varva ner och komma till ro innan det är dags att sova. Våra barn är riktiga bokmalar och vill gärna ha nya böcker hela tiden. Vi är dåliga på att gå till biblioteket.

stats