Fina lyan

Trebarnstrenden

Tänk att jag ska bli trebarnsmamma!

 

Det gick så fort från att vi bestämde oss till att vi nu snart är framme vid förlossningen. Några av er har undrat hur vi tog beslutet och hur vi tänkte när vi valde att skaffa ett tredje barn. Ja, det var väl mest på känsla. Nu eller aldrig lite. Jag vet inte om vi har påverkats av att det blir allt vanligare med tre barn i vissa områden, tre är det nya två.

 

Statistiken enligt SCB visar en trend som var oväntad, nämligen att fler familjer väljer att skaffa tre barn istället för ett som man trott. Många får sitt första barn senare i livet, vid 29 år (jag var 28 år) och man har trott att vi väljer att stanna där eftersom man är äldre. Intressant tycker jag. Jag själv tror att det beror på ekonomin, den är bättre för många och vi har ett bra system i Sverige för föräldrar.

 

Hur tänkte vi då?

 

I somras så fick jag plötsligt en känsla av att jag ville ha ett barn till, att jag inte var klar med bebistiden och kände mig lite sorgsen över det. Colin och Elise kom så tätt och allt har gått så fort när man tittar tillbaka. Det va en tuff tid med två blöjbarn och vakna nätter men ändå gick det väldigt fort. Eller så glömmer man lätt. I alla fall så kände jag att jag inte var klar. Även om jag sagt att min kropp inte klarar av en graviditet till så kände jag att det spelar ingen roll, jag var väldigt stark i kroppen i våras och kände att jag kan säkert reparera kroppen en tredje gång. Vi diskuterade det här då Marcus inte alls kände som mig när jag först nämnde det, men när jag förklarade hur jag kände och vi pratade om vad vi prioriterar här livet så kom vi fram till ett beslut.

 

Vi kände att allt som blir svårare med tre barn väger upp det senare i livet. Att vi är en stor familj. Vad kommer barnen att minnas? Att vi åkte på semester flera gånger om året och vart, vilken bil vi hade eller vilken adress vi hade. VI kanske hade lagt vikt på det, just nu, men inte senare i livet. Klart att vi kan resa med barnen även vi har tre, men kanske inte lika ofta då allt är gjort för familjer med 2 barn, resor säljs som 2-barnspaket och de flesta bilar är gjorda för 2-barnsfamiljer. Men återigen, det är inte det som är det viktiga. Vi får köpa en större bil helt enkelt, Det materiella får inte väga över på ett sådant här beslut. Jag har även en känsla av att syskon av samma kön kanske håller ihop på ett annat sätt senare i livet, eller att om man är fler än två har ett starkare band. Det önskar jag i alla fall! ♥

 

En annan stor diskussion var boende, det blir trångt här nu, vi hade planer på att flytta och köpa bostad som ni vet. Det skjuter vi på tills jag börjar arbeta igen, vi hade funderingar på att flytta till ett annat område men vi känner att det är viktigt att stanna kvar här, vilket betyder att det är dyrare bostäder. Inget vi orkar eller vågar ta tag i under en föräldraledighet pga. ekonomi, men såklart, vi måste flytta på sikt. Vi ska bara hitta rätt också 🙂 Men dyker något passande upp så vet man ju inte… vi får se helt enkelt.

Har ni också märkt att fler skaffar fler än två barn?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena

  Jag och min man har tre barn, mellersta är lika gammal som din yngsta. Även om jag inte personligen känner så många med tre barn så tycker jag att jag ser familjer med tre barn överallt! Så jag håller med om att det nog är en trend. Sen måste jag också säga att det inte alls är så mycket besvärligare eller dyrare med tre barn. Nu har vår lilla precis fyllt ett år så vi betalar inte för henne än när vi reser, men i övrigt behöver man ju knappast inga prylar till trean. Och det är bara så fantastiskt att få tredje barnet, man är så cool som förälder och det har varit hundra procent njutning och noll procent oro. Man kan allt redan och kan bara suga i sig allt underbart med att ha en bebis. Syskonen är jättefina med henne också och tycker (oftast) att det är härligt med en lillasyrra. Vi trivs så bra med att ha ”många” barn att vi faktiskt har bestämt oss för ett fjärde? Lycka till!

  1. finalyan

   Hej! Ja, men precis så känner jag… blir bara att njuta den här gången, man kan det liksom 🙂
   Kul med ännu ett barn! <3

   kram

stats