Fina lyan

HET LAX & KEY LIME PIE

 
 
 
Igår hade vi föräldrarna på grillning, svärisarna ska åka till Grekland igen imorgon så dem ville tanka lite barnbarns-kärlek innan resan… jag tog på mig min favoritklänning just nu, ni har ju sett den förr 😉 Tyvärr slut i lager nu, men rean är ju i full gång. Missa inte den HÄR.
 
 
Till det grillade försöker jag hitta nya tillbehör då vi lätt fastnar i ”bea och pommes”-träsket. Jag gjorde en melan och fetaost-sallad igår, väldigt fräscht och gott, inget avancerat.
 
 
Jag bakade ”svärmors enkla bröd”
 
 halvt paket jäst

– 6 dl fingervarmt vatten
– 1-2 tsk salt
– 1 msk olja
– 13 dl mjöl
 
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt olja och salt. I med mjölet, rör om allt, det blir en jättekletig deg, men det ska det vara! Låt jäsa i 2 timmar, lägg gärna plastfolie över för degen klibbar fast i bakduken annars. Dela den i två, snurra ut två längder, så gott det går 😉 Jättekletigt! Toppa med flingsalt om så önskas.
Baka på 275 grader i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och baka i 15-20 min till.
 
 
Försökte mig på sötpotatis-pommes (kan ju inte gå ifrån det helt), dem blev jättegoda men jag friterade alldeles för många på en gång så dem klibbade ihop sig. Ska definitivt göra det igen, men i omgångar. 
 
 
Vad grillade vi då?
Supergoda havskräftor och en fin laxbit från fiskbilen, finns ingen bättre fisk än ”Jeppes”.
Tur att svärisarna tycker det samma och bidrar med det 😉
 
 
Marcus ”rubbade” laxen med en Hickory och Citrus-blanding. Supergott med lite hetta!
 
 
Till efterrätt gjorde jag ”Key Lime Pie” i glas. Underbart gott om jag får säga det själv!
 
halvt paket digestivekex
50 g smör
Halv burk kondenserad mjölk
2 äggulor
1/2 dl limejuice
1/2 tsk vaniljsocker
färska jordgubbar
sprutgrädde
limeskivor
 
Krossa kexen. Smält smör och blanda med kexsmulorna.
Rör samman kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och vaniljsocker.
Varva krämen med kexsmulor och skivade jordgubbar i glas.
Garnera med lite grädde, en jordgubbe och en limeskiva.
 
 
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Tänkte bjuda på Key lime paj i glas, gjorde du rätten precis innan servering eller du gjorde den tidigare och ställde den i kylen?

stats