Header Image

Fina lyan

Familjeliv och inredning. Liw Olausson, 3 kids med intresse för foto och annat ytligt här i livet. Bjuder på högt och lågt, men mest av det härliga här i livet, kidsen! Bygger hus, med inflyttning till hösten 2019.

GRILLTIPS

Publicerad,

Ja, jag vet att bilderna kanske inte ser sååå aptitliga ut.. men jag var bara tvungen att tipsa er om det här vi åt igen. SÅ gott!!!

Asiatiska lövbiffsspett och drömrullar! Hittat hos Matplatsen

 

  • 400 g lövbiff
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk olja
  • ½ tsk sesamolja
  • salt och svartpeppar

 

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.

Grilla dem 2-3 min per sida.

  • 2 st mjuka tunnbröd
  • 6 kokta kalla potatisar (fast sort)
  • 1 1/2 dl riven västerbottenost
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1 rejäl näve ruccola
  • salt och peppar

 

Riv den kalla potatisen och blanda med resten av ingredienserna. Smaka av med salt (ganska rejält, potatis ”äter upp” saltet tycker jag, samma i potatisgratäng) och nymalen svartpeppar. Bred röran på bröden (spar en bit på slutet) och rulla ihop dem som rulltårtor. Rulla in dem i folie (Hit kan förberedas). Grilla dem sidan på grillen ca 10-15 min, vänd dem då och då så de får grillyta runt om. Låt svalna något och dela rullarna på mitten.

 

 

 

 

 

1 Kommentar

  1. Vad smarrigt!

Lämna ett svar till Farmor Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *